eBemanning

Det enkla, öppna och smarta bemanningssystemet!
Kontakta oss idag

Jobba var du vill – när du vill – på vilken enhet du vill
Kom åt ditt system, oavsett om du använder PC, Mac, surfplatta eller mobil.
Användarvänlig bemanning
Skapa schema och bemanna i en och samma vy utan en massa onödiga klick.
Kundportal & Konsultportal
Kommunicera med dina kunder och konsulter och låt dem kommunicera med dig.

Stämpling i mobilen
Kontroll på bemanningen i realtid med våra smarta mobilstämplingar.

Ekonomi
Integrera lön och fakturor, bibehåll ekonomi i systemet för säljstöd och historik.

Primelink Solutions


Primelink är specialister på systemstöd för bemanningsbranschen. Vi har lång erfarenhet av att jobba med IT-stöd för bemanning och är sedan årsskiftet 2014/2015 stolta innehavare av samtliga rättigheter till systemet eBemanning. Vi vidareutvecklar, driftar och säljer systemet och vi erbjuder kompletterande tjänster såsom utbildning och rådgivning vad gäller systemet och systemnära frågor.

eBemanning är ett komplett och modernt system för hantering av bemanningsverksamhet. Den största styrkan med systemet är att det är intuitivt och lätt att komma igång med. Enkelheten innebär stora fördelar både för nya och befintliga kunder i kortare startsträckor för nya användare och korta införandeprojekt.

I likhet med snart sagt alla moderna system så är eBemanning helt webbaserat vilket innebär att det inte krävs några installationer för att jobba med systemet. Som användare kommer man åt systemet från vilken internetansluten dator som helst och det går också bra att använda en iPad™ eller liknande för att bemanna. Praktiskt om man får en kundförfrågan med kort varsel när man inte är på kontoret.

För att underlätta och öka spårbarheten i kommunikationen så finns det portaler för både kunder och konsulter. Där kan kunder attestera tider och lägga beställningar och konsulter kan bland annat tidrapportera, se sitt schema och kommunicera med sin konsultchef.